15 saniyelik Instagram videosuyla markanızı nasıl tanıtırsınız?

Yapılan araştırmalar Instagram’ın müşteri etkileşimi açısından diğer sosyal ağlara göre daha etkili olduğunu gösteriyor. Forrester Research tarafından yapılan araştırmaya göre; 1 milyon takipçisi olan bir Facebook sayfasında yapılan bir paylaşım yaklaşık 700 etkileşim (beğeni, yorum ve paylaşım) alıyor. Twitter’da ise bu rakam ancak 300 civarında.
3 milyon etkileşim ve 2500 marka paylaşımının incelendiği bu araştırmada Facebook ve Twitter’ın etkileşim oranı yüzde 0,1’in bile altında kalırken Instagram’ın oranı yüzde 4,21 olarak belirtiliyor. Kısacası Instagram paylaşımları Facebook’tan 58 kat, Twitter’dan ise 120 kat daha fazla etkileşim sağlıyor.
Peki etkileşim oranının diğer ağlara göre oldukça yüksek olduğu Instagram’da 15 saniyelik bir video ile markanızı en iyi şekilde nasıl tanıtırsınız? İşte ipuçları…

1. Sesli video mu sessiz video mu?

Yapılan araştırmalarda müzik ya da konuşmanın bulunduğu videoların sessiz videolara göre çok daha etkili olduğu belirtiliyor.

2. Videoda düzenleme yapmak

15 saniye ayrıntılı bir video çekmek için kısa bir süre. Bu nedenle doğal ve düzenleme yapılmamış bir video ile işe başlamak isteyebilirsiniz. Ancak Instagram videolarınızı düzenlemek için kullanıcılara olanak sağlıyor. İzleyicilerde kurumsal bir izlenim bırakmak için bu düzenleme olanağını kullanmak yararlı olabilir.

3. Kapak resmi kullanmak

Videonuz hakkında bilgi vermenizi sağlayacak bir kapak resmi kullanmak, merak uyandırarak videonuzun daha çok izlenmesini ve etkileşim oranınızın artmasını sağlayabilir.

4. Filtrelerden yararlanmak

Instagram’ın en önemli avantajların biri sunduğu filtreleme araçları. Bu araçlar yardımıyla 15 saniyelik bir videoda beklediğinizin üzerinde bir etkileşim yaratmanız mümkün.

5. Farklı açılar kullanmak

Hem oturarak hem de ayakta çekim yapmak ya da yukarıdan aşağıya inen, aşağıdan yukarıya çıkan farklı açılar kullanmak videonuzun sıra dışı ve etkileyici olmasını sağlayabilir.

6. Işık her şeydir.

Işığı doğru kullanmak vermek istediğiniz mesajı izleyiciye aktarabilmek için kullanabileceğiniz en önemli araçlardan biri. Bu nedenle videonuzda düşük ışığı uzun süre kullanmak yerine hem düşük hem de yüksek ışığın bir arada bulunduğu görüntüler tercih etmek faydalı olabilir.

7. Video hazırsa, sırada paylaşım var

Videoyu her ne kadar Instagram için hazırlamış olsanız da diğer sosyal medya platformlarında da videonuzu paylaşmanız, etkileşim oranınızı artıracaktır.

Bu Yazımı Paylaş Facebook +Google Twitter Digg Reddit

Bu yazı hakkında yorum yap

Sadece yazı ile ilgili yorumlar atınız.
Soru&Sorunlarınız için yorum kısmını değil İletişim kısmını kullanınız.

Back to top