Pando Media Booster yakında kaldırılıyor

Birkaç hafta içerisinde, Pando Media Booster isimli artık işlevsizleşmiş bir 3. parti yazılımı istemciden ve yama aracından kaldırılacak. Pando Media Booster, yama dosyalarını oyuncudan oyuncuya aktararak; yani uzakta olduğu için aktarımı yavaşlatabilecek sunucular yerine yakında bulunan diğer LoL oyuncularından alarak yamanın indirilmesini hızlandırıyordu. Pando’yu artık kullanmıyoruz, ama gelecekte yama sürecini hızlandırmak için kendi kullanıcılar arası dosya aktarım sistemini geliştirmeyi planlıyorlar.
Pando Media Booster kaldırıldığında, League of Legends bir açılır pencere ile  programı bilgisayarınızdan tek tıklamayla silme olanağı tanıyacak. Programı bu mesaj geldiğinde silmenizi ya da şimdiden kaldırmanızı öneririz, çünkü artık bu hizmeti kullanmıyoruz ve kendi çözümümüzü geliştirme sürecine girdik.
Bazı oyuncularımız, League of Legends’ı açtıklarında alacakları bu mesajdan önce, işletim sistemlerinden başka bir mesaj alabilirler. Bu pencere, kendi kullanıcılar arası aktarım aracını geliştirme süreci için bilgi toplama amaçlıdır. Pencere size, “Riot P2P” adlı bir yazılımın güvenlik duvarı ayarlarınızı değiştirme izni istediğini bildirecektir. Buna izin verirseniz; Riot P2P, siz yama indirirken (oyundayken değil, sadece yama indirirken) ağ özelliklerinizle ilgili bilgiler toplayacak, ancak kişisel ya da tanınmanızı sağlayacak herhangi bir bilgiyi kaydetmeyecektir. Bu yazılım sadece en yaygın ağ ayarlarının neler olduğunu ve kaç oyuncunun aynı bölgesel ağı (ev, ofis, internet kafe vb.) kullandığını gösterecektir. Bu verileri,  yazılımı geliştirmekte kullanacaklar; böylece zaman içinde LoL, yama yaparken kullanıcıdan kullanıcıya dosya aktarımının avantajlarını sunabilecek.
Geliştirdikleri çözüm hakkındaki haberleri ilerleyen günlerde paylaşacağız. Pando Media Booster’ın kaldırılmasına ilişkin ayrıntılarıysa, çıkacak olan Yama Notları’nda bulabilirsiniz.


Bu Yazımı Paylaş Facebook +Google Twitter Digg Reddit

Bu yazı hakkında yorum yap

Sadece yazı ile ilgili yorumlar atınız.
Soru&Sorunlarınız için yorum kısmını değil İletişim kısmını kullanınız.

Back to top