Facebook gerçek zamanlılık odağında Haber Akışı’nda yeniliğe gidiyor #facebook

Facebook, Haber Akışı içeriklerin gündemde olması odağında algoritmasını değiştirdiği iki yeniliği paylaştı. Yeniliklerden ilki Facebook’un gündeme dair içerikleri ön plana çıkarmasını sağlayacak değişiklikler sosyal ağın bir süre önce devreye aldığı Trend başlığıyla ön plana çıkarması.

Özellikle ikinci ekran odağını artıran Facebook’un Haber Akışı’nda artık televizyonda yayınlanan programla birlikte kişilerin ve sayfaların paylaşımlarını daha fazla göstereceğini söylememiz mümkün.

Facebook, daha önce test ettiği özelliklerden biri olan iki gün veya daha önceki içeriklerin Haber Akışı’nda gösterilmesinin tamamen ilgisiz olduğu sonucuna vardıklarını belirterek gündemi ön plana çıkaracaklarını belirtiyor.
Trendin başlığı altında içeriklerin ön plana çıkarılmasının haricinde Facebook’un gerçek zamanlılık odağında ikinci yeniliğiyse kullanıcının içerikle etkleşime girdiği zamana göre değerlendirme yapmak.

Detayıyla anlatmak gerekirse içerik paylaşıldığı anda kullanıcının ilgisini çeken ama ertesi gün etkisi olmayan içerik türlerini Facebook artık tespit edecek ve paylaşımları ona göre gösterecek. Böylece Facebook, soğuk haberle son dakika haberi ayırt edecek ve  son dakika haber kısa bir zamanda daha fazla kullanıcıya gösterip sonra erişimini kısacak.
Bu Yazımı Paylaş Facebook +Google Twitter Digg Reddit

Bu yazı hakkında yorum yap

Sadece yazı ile ilgili yorumlar atınız.
Soru&Sorunlarınız için yorum kısmını değil İletişim kısmını kullanınız.

Back to top