İnternetteki gelişimin web sitelerine yansımasını gösteren 5 tane örnek

İnternetin hayatımıza girdiği andan itibaren sıklıkla kullandığımız web sitelerinin hangi aşamalardan geçtiğini hiç merak ettiniz mi?
Popüler siteler, mütevazı bir kuruluş aşaması yaşadıktan sonra gün geçtikçe çağa ayak uydurmuş, ihtiyaçlara karşılık vermek veya estetik açıdan daha güzel görünmek için değişimler yaşamıştır. Bu değişim şirketler logolarını, renklerini veya sloganlarını da etkilemiştir. Bu yüzden bugün görmeye alışık olduğumuz logolar veya web siteleri aslında birçok değişiklik sonucunda bu noktaya geldi.
Meraklıları için hazırlanmış “Internet Archive” sitesinde günümüzde en çok takip edilen web sitelerinin, geçmişte ne gibi değişiklikler yaşadığını görebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken sadece siteye giderek arama çubuğuna merak ettiğiniz web sitesinin URL’sini girmek.
Gelin internet dünyasının en popüler web sitelerinin geçmişte ne gibi değişimlere uğradığına birlikte göz atalım…

1- Google

Google’ın Beta sürümünü hatırlıyor musunuz? 1998 yılında Larry Page “Bizim hedefimiz dünyanın bilgisini organize etmek, evrensel olarak erişilebilir ve kullanışlı kılmak” sözlerini söylemişti. Bu sözden hareketle Google’ın 2014 yılındaki konumuna bakarsak hedefine ulaştığını söyleyebiliriz.
1

2- Apple

iPhone 6’nın tanıtıldığı bugünlerde iBook’u hatırlayan kaldı mı? Steve Jobs’un bir zamanlar “Biz tuşları ekrana yerleştirerek insanların cihazları dokunarak kullanmasını sağlayacağız.” sözleri teknoloji dünyasında büyük değişimler yaşattı. iMac ve iPhone gibi dünya pazarında şöhret yakalamış ürünlerin sahibi Apple’ın web sitesi de ürünleri gibi zaman içerisinde değişime uğradı.
2

3- Microsoft

2000 yılındaki Microsoft sitesini aynı yazı tipi ve tek renk kullanımı ile masaüstü bilgisayarlar için tasarlandığı izlenimi veriyordu. Şimdilerde ise Microsoft mobil cihazlar için dizayn edilmiş ve daha çok Windows 8’i andıran bir web sitesi tasarımıyla müşterilerine hizmet sunuyor.
3

4- Beyaz Saray

Beyaz Saray, 2000 yılında daha sade, ana sayfasının iki yanında ABD bayrağı ve ortasında Beyaz Saray fotoğrafı olan bir web sitesiyken, şimdilerde daha modern ve daha estetik görünümü ile ilgililere hitap ediyor.
4

5- Skype

2000’li yıllarda Skype logosunun kırmızı olduğunu biliyor muydunuz? İşte Skype’ın logo ve web site tasarımında yaşadığı değişiklik…
5
Bu Yazımı Paylaş Facebook +Google Twitter Digg Reddit

Bu yazı hakkında yorum yap

Sadece yazı ile ilgili yorumlar atınız.
Soru&Sorunlarınız için yorum kısmını değil İletişim kısmını kullanınız.

Back to top