Google Authorship artık arama sonuçlarında görünmeyecek

Google’ın Haziran 2011’de özgün içerikleri ön plana çıkartmak ve yazarların konularındaki otoritelerini sergilemek için başlattığı yazar doğrulama veya daha iyi bilinen adıyla Google Authorship uygulaması sona erdi.
Daha önce arama sonuçlarında yazar fotoğraflarını göstermeyi kaldırdığını paylaştığımız Google Autorship özelliğini tamamen kaldırıyor, John Mueller’in açıklamasına göre Google bundan sonra arama sonuçları sayfasında yazarla ilgili bilgi yer almayacak. Google makalelerinin arama sonuç sayfasında daha zengin görünmesini isteyen kullanıcıları zengin snippet’lere yönlendiriyor…

Peki Google neden Authorship’ten vazgeçiyor?

Mueller’in açıklamasına göre bunun nedeni kullanıcılar. Mueller yaptıkları çeşitli araştırmalarda temel olarak Authorship’in pek bir işe yaramadığını söylüyor. Kullanıcıların işini kolaylaştırmadığı gibi daha da zorlaştırdığı, site trafiklerine ise olumlu bir etkisinin gözlenmediğini belirtiyor.
Ayrıca web master’larında Google Authorship’i yeterince benimsemedikleri ve kullananların sayısının beklentilerin çok altında olduğunun altını çiziyor.

Peki bundan sonra ne olacak?

Google’ın orijinal içerikleri desteklemeyi sürdüreceği kesin ama bunun için farklı yöntemler denemesi muhtemel. Örneğin Google+ profilleri Authorship’in yerine almaya aday olabilir. Google bu yönde yapacağı düzenlemelerle aynı anda hem orjinal içerikleri desteklerken, hem de Google+’ın değerini artırmayı hedeflemesi en muhtemel sonuç gibi görünüyor.

Bu Yazımı Paylaş Facebook +Google Twitter Digg Reddit

Bu yazı hakkında yorum yap

Sadece yazı ile ilgili yorumlar atınız.
Soru&Sorunlarınız için yorum kısmını değil İletişim kısmını kullanınız.

Back to top