Sosyal medya pazarlamasının markalara sağladığı avantaj'lar

İnternet ve mobil teknolojiler sayesinde markalar, günümüzde hedef kitlelerine çok daha rahat ulaşabiliyor. Üstelik artık marka ve müşteriler arasındaki iletişim geleneksel pazarlama yöntemlerinde olduğu gibi tek yönlü değil. Artık sadece markalar değil tüketiciler de konuşuyor, üstelik birçok mecrada…Bu da günümüzde pazarlamanın çift yönlü bir iletişime dönüştüğünü gösteriyor.
İnternet kullanıcılarını, bu çift yönlü iletişimin tarafı haline getiren araçlardan biri de sosyal medya. Markalar sosyal medyayı kullanarak hedef kitlelerini daha yakından tanıyor ve alacakları geri bildirimlerle ürün ve hizmetlerinizi müşteri istekleri doğrultusunda geliştirebiliyor. Peki markalar dijital pazarlama hedeflerine ulaşmak için sosyal medyanın avantajlarının ne kadar farkında?
Sosyal medya platformlarının pazarlama açısından taşıdığı potansiyele ve markalara sağladığı avantajlara gelin daha yakından bakalım…

Sosyal medya pazarlamasında blogların yeri

Dijital pazarlamanın çok eski olmayan tarihine baktığımızda, sosyal medyanın başlangıç noktasında blog’ların yer aldığını görüyoruz. Dijital pazarlama çalışmalarının merkezinde yer alan web siteleri gibi, sosyal medya pazarlamasının merkezinde de markaların kurumsal blogları yer alıyor. Yorum ve paylaşımlar, etkileşim ve geri bildirimler; kısacası sosyal pazarlamaya dair her şey blog içerikleri ile başlıyor… Blog yazıları özellikle kadın kullanıcıların satın alma kararlarını önemli ölçüde etkileyebiliyor. Yapılan araştırmalara göre kadın internet kullanıcılarının %50’si düzenli olarak blogları okuyarak satın alacakları ürün veya hizmete karar veriyor.

Paylaşımlarda görsel etkisi

Dijital pazarlamada görsellik her geçen gün daha fazla ön plana çıkıyor. Kullanıcıların görsel paylaşımlara olan ilgisi, Pinterest ve Instagram gibi görsel ağırlıklı sosyal ağların kullanıcı sayısının artmasını da sağlıyor. Özellikle hedef kitlenizde kadınlar bulunuyorsa Pinterest markanız için önemli bir sosyal medya ağı demektir. Çünkü kadın Pinterest kullanıcılarının sayısı erkek kullanıcıların tam üç katı.
Görsel paylaşımının olumlu etkisinden yararlanmak için Instagram paylaşımlarına önem vermek de faydalı olabilir. Popüler fotoğraf ve video paylaşım ağı olan Instagram’da günlük görsel paylaşım sayısı 55 milyondan fazla. Bu da markalar için milyonlarca aktif müşteri anlamına geliyor.

Videonun yükselişi

Online videoların pazarlama amaçlı kullanımı, global olarak artış gösteriyor. Yapılan farklı araştırmalar her gün yaklaşık 100 milyon internet kullanıcısının video izlediğini belirtiyor. Ayrıca araştırmalar, online alışveriş yapan internet kullanıcılarının yüzde 90′ında, videonun satın alma kararları üzerinde etkisi olduğunu gösteriyor. Bu da dijital pazarlama aktivitelerini online videolarla destekleyen ve sosyal medyada video paylaşımı yapan firmaların daha çok kazandığını gösteriyor.

Bu Yazımı Paylaş Facebook +Google Twitter Digg Reddit

Bu yazı hakkında yorum yap

Sadece yazı ile ilgili yorumlar atınız.
Soru&Sorunlarınız için yorum kısmını değil İletişim kısmını kullanınız.

Back to top