iOS 8'de şarkının adını bulma derdiniz olmayacak

Apple'ın yaz aylarında yayınlanacak mobil işletim sistemi ile alakalı bilgiler gelmeye devam ediyor. 
Şu geçtiğimiz birkaç hafta içerisinde Apple'ınyeni amiral gemisi modeli iPhone 6 ile alakalı onlarca sızıntı görmüştük. Ancak Apple şu sıralar sadece iPhone 6 ile uğraşmıyor. Apple, aynı zamanda yeni mobil işletim sistemi iOS 8 üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak iOS 8'deki sağlık uygulaması ile alakalı detaylar ortaya çıkmıştı. Şimdi ise iOS 8'deki farklı bir özellik gündemde.
Bloomberg'in yapmış olduğu habere göre, Apple iOS 8 için ünlü müzik uygulaması Shazam ile bir anlaşmaya varmak üzere. Belirtilene göre Apple, iOS 8'de Shazam benzeri bir özelliğe yer vermek istiyor. Yani iOS 8 ile birlikte iPhone ve iPad kullanıcıları çevrede çalan ve ismini bilmedikleri müzikleri rahatlıkla bulabilecekler.
Öte yandan Shazam gibi uygulamalar zaten bunun için var ancak Apple kullanıcılarının ayrı ayrı bu tarz uygulamalarla uğraşmasını istemiyor. Ayrıca bu özelliğin iOS'daki kişisel asistan Siri'yeentegre edileceğinden söz ediliyor. Kullanıcı Siri'ye çalan şarkı ne diye sorduğunda Siri hemen o şarkının ismini söyleyecek.
iOS 8'in 2 Haziran'da San Francisco'da düzenlenecek geliştiriciler konferansında tanıtılması bekleniyor.

Bu Yazımı Paylaş Facebook +Google Twitter Digg Reddit

Bu yazı hakkında yorum yap

Sadece yazı ile ilgili yorumlar atınız.
Soru&Sorunlarınız için yorum kısmını değil İletişim kısmını kullanınız.

Back to top